S obzirom na predstojeće godišnje odmore, Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo (ZZO KS) podsjeća svoje osiguranike na prava u slučaja hitnog medicinskog zbrinjavanja u inostranstvu. 

"Osiguranici mogu biti sigurni da ćemo pokriti sve troškove hitnog medicinskog zbrinjavanja. Naše usluge su dostupne i prilagođene kako bismo osigurali najbolju moguću brigu za naše korisnike, čak i kada su van granica Bosne i Hercegovine“, rekao je direktor Zavoda, Muamer Kosovac.

Kako je istakao direktor Kosovac, za ostvarivanje prava na putno osiguranje građani trebaju podnijeti zahtjev u poslovnicama ZZO KS.

„Uz zahtjev je potrebno priložiti potvrdu o ocjeni zdravstvenog stanja iz medicinske ustanove u kojoj se vodi zdravstveni karton, kao i dopunsku medicinsku dokumentaciju u slučaju hroničnih oboljenja. Pravo na putno osiguranje može se ostvariti do 30 dana u kalendarskoj godini“ kazao je direktor Kosovac.

Zemlje sa kojima ZZO KS ima sporazum o hitnom medicinskom zbrinjavanju su: Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Slovenija, Njemačka, Austrija, Turska, Italija, Makedonija, Holandija, Belgija, Mađarska, Luksemburg i Češka Republika.

"Savjetujemo svim našim osiguranicima da pravovremeno podnesu zahtjeve za putno osiguranje kako bi bili sigurni da su pokriveni u slučaju hitnih medicinskih potreba. Naš cilj je da vam omogućimo bezbrižan i siguran odmor," dodao je direktor Kosovac.

Za dodatne informacije i podnošenje zahtjeva, posjetite najbližu poslovnicu ZZO KS.