Zajedničkim aktivnostima nastavljamo unaprijeđenje zdravstvenog sistema u KS.  U prvom planu su nam osiguranici i unapređenje zdravstvene zaštite

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo Muamer Kosovac sa saradnicima primio je delegaciju Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo sa ministrom Enisom Hasanovićem na čelu.  U okviru posjete ministra razgovarano je o zajedničkim aktivnostima na poboljšanju i unaprjeđenju zdravstvene zaštite u Kantonu Sarajevo.

Nakon što je upoznat sa uspješnim rezultatima, projektima i planovima Zavoda, ministar Hasanović je iskazao punu podršku naporima i aktivnostima menadžmenta Zavoda i obećao da će Ministarstvo zdravstva KS, u sinergiji sa Zavodom, nastaviti rad na unaprijeđenju zdravstvene zaštite naših građana.

Kako je istakao direktor Muamer Kosovac, cilj nam je da zajedničkim aktivnostima radimo na unaprijeđenju zdravstvene zaštite i dostignuti nivo kvaliteta usluga podignemo na veću razinu.

Razgovarali smo  o unaprijeđenju saradnje na svim nivoima. Zavod će, zajedno sa Ministarstvom zdravstva KS nastaviti raditi na poboljšanju zdravstvenih usluga, unaprijeđenju liječenja i podrške našim osiguranicima. Zavod je omogućio pristup inovativnim tretmanima i terapijama koje mogu značajno poboljšati kvalitet života osiguranika. S obzirom da su osiguranici i pacijenti u Kantonu Sarajevo u stalnom fokusu novog menadžmenta,  Zavod kontinuirano radi na unaprijeđenju prava svih osiguranika.   

Zajedno sa Ministarstvom zdravstva KS i Vladom KS pokazujemo da rad u interesu građana može i treba da bude mnogo bolji nego u predhodnom periodu, kazao je direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo Muamer Kosovac.