Povodom Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa Udruženje oboljelih od dijabetesa tip 1 iz Sarajeva organizovalo je panel diskusiju “Dijabetes tip 1 - edukacija i inovacije” . Događaju su prisustvovali i predstavnici  Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

Na panelu, koji je organiziran na vrhunskom nivou, učešće su uzeli eminentni stručnjaci koji su govorili o usko vezanim i važnim temama iz oblasti endokrinologije, dijabetologije, psihologije, nutricionizma, nefrologije, kardiologije i oftalmologije.

Neizostavna tema su bile i tehnološke inovacije kao važan segment bolje regulacije šećera u krvi i sprečavanja komplikacija dijabetesa tip 1.

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo intenzivno radi na unaprjeđenju i poboljšanju nivoa zdravstvene zaštite za sve osiguranike i tokom panela istaknuta je izuzetno uspješna saradnja ovog Udruženja i Zavoda. S obzirom da su nam osiguranici na prvom mjestu, nastavljamo na kontinuiranom praćenju i analizi prijedloga na poboljšanju prava naših osiguranika iz oblasti zdravstvene zaštite.