Povodom članka objavljenog u dnevnom listu „Avaz“ dana 16.11.2022. godine na naslovnoj stranici pod nazivom – Malverzacije zavoda zdravstvenog osiguranja „Namještaju tendere za javne ustanove“

Obavještenje za javnost

Poštovani osiguranici, ugovorni partneri i građani Kantona Sarajevo,

Radi pravilnog informisanja javnosti, a kako ne bi došlo do zabune ili zablude povodom članaka objavljenog u dnevnom listu „Avaz“ dana 16.11.2022. godine na naslovnoj stranici pod nazivom – Malverzacije zavoda zdravstvenog osiguranja „Namještaju tendere za javne ustanove“ – a u pozadini kojeg je fotografija Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, obavještavamo vas kako slijedi.

Uvidom i detaljnim čitanjem pomenutog članka jasno je da se isti ne odnosi na ovaj Zavod, nego na ZZO HNK i ZZO TK, koji se spominju u članku, osim u dijelu postavljenog upita prema Zavodu vezano za finansiranje zdravstvenih ustanova putem ovog Zavoda i odgovora Zavoda na navedeno pitanje.

Važno je napomenuti i da je Zavod na svojoj web stranici, rubrika „Zdravstvena zaštita – prava osiguranika“ postavio i spiskove ljekara porodične medicine po zaključenim ugovorima, nakon okončanog javnog poziva.

Na kraju ističemo da Zavod sve javne pozive i postupke javnih nabavki provodi transparentno uz obavezno učešće eksperata imenovanih od strane Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo.